Økologisk mat er både trendy og har gode helseeffekter, men hva er egentlig økologisk mat?

Økologisk mat stammer fra økologiske landbruk, som samsvarer med standarder som er satt for økologiske landbruk. Disse standardene varierer fra land til land, men i bunn og grunn fremmer det en økologisk balanse i landbruket, og opprettholder et biologisk mangfold. Det betyr at maten som blir produsert er slik naturen selv ville dyrket den, men da med litt hjelp fra bonden eller andre dyr på gårdstunet.

Økologiske restauranter

Det finnes heldigvis mange serveringssteder i Norge som fokuserer på økologisk mat, og dersom man sverger til dette, er det enklere enn noen gang å få tilfredsstilt kravene sine når du vil spise ute. Selv om få restauranter er helt økologiske, er det flere og flere som benytter seg av økologiske råvarer, og øker antallet økologiske varer på kjøkkenet. Det er alltid lurt å spørre restauranten direkte dersom du er i tvil.

Flere kaffebarer og veganske spisesteder sverger til økologisk mat, og selv om du da ikke får tak i en full tre retters økologisk middag i byen din, vil det være større sjanser for å nyte en økologisk kaffe og en økologisk smårett, som da ofte også er laget uten animalske produkter.

Økologisk barnemat

Det er også enkelt å få barna til å spise økologisk. Mange foreldre ser helst at barna sine skal spise økologisk mat, og dette er rett og slett «barnemat» å ordne. Du kan få enkle kokte råvarer på en tallerken dersom du spiser ute, eller medbringe økologisk barnemat fra dagligvarebutikkene – da veldig mye av ferdigmaten de selger på glass har opphav fra økologisk landbruk.

Økologiske voksendrikker

Flere og flere restauranter har også et godt utvalg av økologisk vin og økologiske ølsorter, og dette vil være fremhevet i menyen hos de aktuelle stedene. Kanskje du skal satse på en økologisk barrunde neste gang?