Selv om du ofte er på farten og trenger rask påfyll for magen, trenger du ikke ty til usunn snacks. Noe av det beste du kan ta med deg i vesken er helsebarer: du vet, disse små energibombene som er fylt med proteiner, sunt fett og naturlig sukker. Ikke la deg lure av energibarer de selger i dagligvarebutikker, da disse ofte inneholder kunstig sukker og kun vil gi deg raske kalorier. Prøv heller å lage noen hjemme – og er du ekstra heldig, finnes det utsalg av sunne energibarer på en av kafeene i byen din. Da vet du akkurat hvor du trenger å gå for å ha en liten ekstra matbit i vesken!

Gjør magen din glad

Det er enkelt å sette sammen en energibar. Du trenger kun få ingredienser for å få dem til å smake godt, og samtidig gi deg påfyll av det du trenger. Enten du er ute på tur, trenger en liten snacks mens du venter på bussen eller ønsker litt påfyll etter trening, er helsebarer perfekte, og tar liten plass. Hvis du ikke har tid til et helt måltid, kan disse godbitene være et bra alternativ.

Sunne ingredienser

Du kan røre sammen alle slags nøtter, korn og frø du ønsker, og bruke søtning som honning, dadler eller banan for å få dem til å være ekstra seige og gode. De fleste oppskriftene kan du lage uten å steke dem, men hvis du ønsker litt ekstra crunch, er det lurt å ha dem i ovnen en liten stund. Hvis du går for noen av de du finner i dagligvarebutikken, må du lese ingrediensene nøye for å sørge for at de inneholder ingredienser som er bra for deg. Heldigvis er det flere kafeer og økologiske småforretninger som lager sine egne energibarer som kan være enkle å ta med seg, slik at du har litt ekstra påfyll når du trenger det.