Med økende fokus på sunn mat og helse, gjenspeiles dette også på restauranter, spisesteder og kafeer. På 80- og 90-tallet var det trendy for spesielt unge mennesker å gå på hurtigmat-restauranter, som ga dem muligheten til å kose seg med raske retter for en billig penge. Disse rettene var ofte burgere og pølser, noe som selvfølgelig ikke er sunt. Derimot er det en positiv utvikling som har skjedd for alle generasjoner: de søker sunn mat som er presentert på en fin måte, og betaler gledelig litt ekstra for det.

Ny hurtigmat

Man trenger heldigvis ikke vente i timevis på sunn mat. Det finnes smoothie- og juice-barer som serverer deg forfriskende drikker i løpet av noen minutter, samt ferdig tilberedte sunne kaker og såkalte ‘raw-bites’. Sunnere spisesteder har gjerne menyer uten tilsatt sukker, og tilbyr både vegetar- og veganmat.

De unge vil vise frem

Daglig bruk av sosiale medier og fokus på sunn livsstil, gjør at sosiale plattformer florerer av matbilder. Jo flottere man får presentert maten foran seg, jo mer sannsynlig er det at man vil dele det på Instagram, og jo mer sannsynlig er det at man vil få mange liker-klikk. Siden unge mennesker gjerne vil vise frem hvordan de lever og være med på ulike trender, er det lurt for kafeer og spisesteder og investere litt tid på å få maten til å ikke bare smake bra, men også se bra ut.

Spis deg i form

Det er altså mulig å gå ut og spise helsekost på kafé og restauranter. Faktisk har det aldri vært enklere, da flere og flere forstår at man blir hva man spiser, og gjerne vil slippe å slite av all den usunne maten på et treningsstudio i etterkant. Siden hyppige kafé-besøk har vært en del av vestlig kultur i flere hundre år, er det positivt at man nå kan nyte en sunn matbit med vennene sine, uten at det tærer på helsa.