Restauranter finnes over hele verden, og har eksistert i flere århundrer. Serveringssteder er et sted hvor vi samles for å sosialisere oss, og samtidig få litt påfyll av drikke og mat. Det er hyggelig å spise ute, og uansett hvilke kulturelle forskjeller vi har på verdensbasis, har alle en ting til felles: vi liker å gå på restauranter.

«Skal vi ta en kopp kaffe?»

I Norge er det vanlig å be noen om å ta en øl eller en kopp kaffe for å møtes, og så fort våren ringes inn, er spisestedene fullpakket med smilende nordmenn som har overlevd vinteren og endelig kan ta seg en utepils. Det er deilig å kunne nyte solstrålene sammen med vennekretsen vår på en restaurant eller bar som har rigget opp stoler og bord utendørs.

Hele sommeren gjennom tjener de fleste restauranter inn størstedelen av inntekten de drar inn i løpet av ett år, og skaper arbeidsplasser for utallige kokker og servitører, som har lange og hektiske arbeidsdager for å skape en deilig atmosfære for de som går ut for å spise middag eller ta en kopp kaffe. Husk derfor at det både er generøst og viktig å tipse serveringsstedene når du er ferdig for dagen, slik at du viser at du setter pris på det harde arbeidet som blir utført for at du kan sitte og slappe av i solen.

En online møteplass

Det er også mer og mer populært å gå på kafé og restaurant alene, sammen med en bærbar datamaskin, et nettbrett eller bare smarttelefonen sin. På den måten kan du ta en kopp kaffe og ha et virtuelt møte – enten med venner eller for forretningen din. Det er vanligvis gratis trådløst internett på de fleste serveringssteder, både innenlands og utenlands. Dersom du er på ferie er det en ypperlig mulighet for å nyte lokal mat og drikke, i tillegg til å koble seg på nett.