De siste ti årene har vegetartrenden tatt helt av på et globalt nivå. I Norge har vi også hatt stor økning i holdningene til påvirkningen kjøtt har på miljøet, til det positive: mange flere velger nå å spise mer frukt og grønt, og har kjøttfrie dager i uken. I tillegg er det store samfunn av både vegetarianere og veganere, som er i kontinuerlig stor vekst. Dette er positivt for både miljø, dyrevelferd og helsen vår, da det er bevist at veganske kosthold er sunt for både store og små, uansett hva tidligere myter har sagt.

Det er derfor en ypperlig mulighet til å bli litt mer inspirert av grønnere mat, og det finnes et par festivaler og arrangementer du ikke bør gå glipp av:

Oslo Vegetarfestival 2021: 29.-30. MAI 2021

Festivalen i Kubabukten i Oslo er populær og anerkjent, og holdes en vårhelg hvert år.

Her kan du smake deg til massevis av herlige vegetariske og veganske matretter, høre på interessante foredrag fra kjente og ukjente personer som bryr seg om et sunt kosthold og miljøet vårt, samt inspirerende kokkekurs for å lære mer om maten du kan lage – helt uten kjøtt.

I 2019 var det klima- og miljøministeren vår, Ola Elvestuen, som sto for åpningen av vegetarfestivalen.

I 2020 Oslo Vegetarfestival er utsatt på grunn av utbruddet av COVID 19.

Veganweekend

Den spennende veganske festivalen har blitt arrangert i Stavanger hvert år siden 2016. Du trenger absolutt ikke å være veganer for å delta: de oppfordrer alle og enhver, enten du er veganer, vegetarianer, fleksitarianer eller bare er litt nysgjerrig, til å delta. Du vil garantert bli overrasket over alle de spennende veganske matrettene de har å tilby, og gjennom helgen vil du bli introdusert for en verden av lærerike forelesninger, avslappende yogatimer og selvfølgelig, utsøkt mat.

Vanligvis deltar de fineste produsentene av vegasjokolade og vegansk konditori i arrangementet! Kom innom deres stand og bli fristet!

La disse festivalene være til inspirasjon, og knytt nye bekjentskap med andre som er interessert i grønnere mat. Det er bra for både helsen og miljøet!

Vegantreff i Drammen 2021: 9. AUGUST 2021

Møtet er for alle som er interessert i veganisme, enten du er en erfaren veganer eller bare er litt nysgjerrig. Amosfæren er veldig vennlig!